Sjokoladekake med Marsipantrekk

sjokoladekake med marsipantrekk_page

Rund form, 24 cm
Tilberedningstid: Ca. 1 time
Steketid: 50-60 min.
Ovnstemperatur: 165- 170°C
Nederste rille i ovnen
Hviletid: 12 timer
Kan fryses uten fyll og pynt

Ingredienser
Deig:

125 g smør
175 g sukker (2 dl)
3 egg
175 g hvetemel (3 dl)
1 ts bakepulver
1 ts filtermalt kaffe eller pulverkaffe
100 g kokesjokolade
1/2 dl melk
Fyll:
100 g bløt nougat
2 1/2 dl fløte 35%
1 eggeplomme
100 g valnøttkjerner
Pynt:
250-300 g marsipan
siktet melis
50 g kokesjokolade
kandiserte fioler eller annen kakepynt

Fremgangsmåte

[1] Rør smør og sukker hvitt og tilsett eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver og tilsett det sammen med finmalt kaffe eller pulverkaffe, revet sjokolade og melk.

[2] Hell røren i godt smurt og meldrysset rund form og stek som angitt. La kaken stå litt i formen før den tas ut og avkjøles på rist.

[3] Skjær nougaten til fyllet i skiver, legg dem i en liten bolle og la den stå på et varmt sted, ev. på en varm radiator. Rør til nougaten er myk og kremaktig. Rør nougaten med 2-3 spiseskjeer fløte og eggeplommen.

[4] Visp resten av fløten stiv. Bland nougaten i kremen litt om gangen, rør meget forsiktig med en treskje e.l. Hakk valnøttkjernene og bland dem med kremen.

[5] Del den avkjølte kaken i to lag og legg dem sammen med kremen imellom. Pakk kaken inn i folie og deretter i en stor plastpose, og la den ligge i kjøleskapet natten over.

[6] Dryss litt melis på bakebordet og kjevle ca. 1/3 av marsipanen til et langt «bånd». Pakk ut kaken og legg “marsipanbåndet” rundt kanten. Kjevle resten av marsipanen til en rund plate, som skjæres til etter bunnen på formen. Legg platen som et lokk på kaken. Fukt ev. kanten av marsipanlokket med litt kaldt vann, slik at det fester seg godt til «båndet» omkring kaken.

[7] Stikk ut små rundinger av marsipanrestene, og lag små kremmerhus eller blomster. Fukt pynten med litt vann og fest dem oppå kaken. Høvle sjokoladespon med en potetskreller og dryss dem over kaken like før servering.

Advertisements