Sjokoladepudding anno 1927

Sjokoladepudding anno 1927

Ingredienser
1 strøken ss gelatinpulver
0,6 dl kaldt vann
0,6 dl kokende vann
1 ts vanilje essens
0,7 dl sukker
3 egg
Noen få saltkorn
60 g revet sjokolade, smeltet
eller 6 spiseskjeer kakao

6 Porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Bløt gelatinen i kaldt vann i fem minutter deretter heller du blandingen i kokende vann. Tilsett kakao eller smeltet sjokolade.

[2] Pisk eggehvitene stive og tilsett godt piskede eggeplommer. Tilsett sukker så den oppløste gelatinen. som du har pisket godt. Pisk igjen og tilsett vanilje essens.

[3] Hell blandingen over i våt form. Avkjøl og server med pisket kremfløte eller pisket Vikingmelk.

Merk: hakkede nøtter eller makroner kan tilsettes, og for en mer forseggjort dessert, fòr formen med vaffelkjeks eller lignende.