Sjokoladepudding med Guinness

En oppskrift på en dessert full av smak funnet på food52.com
Sjokoladepudding med Guinness

En rik mørk sjokoladepudding som gjør enhver butikkjøpt versjon til skamme. Hvorfor vil du elske den: det kan aldri gå galt når du parrer sjokolade med mer sjokolade. Der denne puddingen overstiger normen er i dybden av smaken skapt ved tilsetning av skarp, litt bitter Guinness stout. Hver bit treffer den perfekte balansen mellom søt og bitter – den eneste ulempen er å vente på at den skal avkjøles.

 4 til 5 porsjoner

Ingredienser
5 ss usøtet kakaopulver
1,5 dl pluss 1 ss sukker, delt
2 ss maisenna, siktet
1/8 teskje salt
1/2 ts espresso pulver
3,5 dl kremfølte
2,4 dl skummet melk
1,2 dl Guinness stout
4 store eggeplommer (eventuelle hvite biter
fjernes med en skje)
1 ts vanilje sukker
55 g god kvalitet mørk sjokolade, brutt i stykker
1 spiseskje usaltet smør, myknet
Pisket krem, til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Bland kakao, 1,2 dl sukker, siktet maisenna, salt og espressopulver i en bolle. Sett til side. I en middels stor kjele, varme opp kremfløten på middels lav til den begynner å gi fra seg damp. Rør i kakao-blandingen og fortsett å røre til sukkeret er oppløst, ca. 3 minutter. Tilsett melk og Guinness til kakao/kremblandingen. Øk varmen til middels. Kok til blandingen er er god og varm.

[2] Mens væsken vares opp, visp eggeplommer, gjenværende spiseskje sukker og vaniljesukker i en middels stor bolle. Legg et fuktig papirhåndkle under eggeplommebollen slik at den ikke glir rundt på benken mens du visker.

[3] Når kakao / kremblandingen er varm, ta 2,5 dl og hell den sakte i eggeblandingen mens du pisker eggene som en gal. Dette kalles herding av egg og forhindrer at du ender opp med eggerøre, noe som vil sett ekkelt ut i puddingen din. Her er det det fuktige papirhåndkle-trikset kommer inn hendig.

[4] Hell den herdede eggeblandingen i gryten. Med varmen fortsatt på medium, rør kontinuerlig til blandingen blir virkelig tykk og puddingaktig, ca 10 minutter. Små bobler er ok, men du vil ikke at den skal koke, så juster varmen hvis nødvendig.

[5] Flytt gryten fra varmen. Rør i sjokoladebitene til de smelter. Rør i smøret. La den ferdige blandingen avkjøles og hell  den i dessertglass. Avkjøl i noen timer eller server puddingen litt lunken med pisket krem.