Sjokoladerull

En bakeoppskrift funnet i “Baker’s Favourite
Chocolate Recipes” Utgitt i 1943

Sjokoladerull

Ingredienser
1,2 d siktet mel
1/2 ts bakepulver
1/4 ts salt
4 egg
1,8 dl siktet sukker
1 ts vaniljesukker
30 g usøtet sjokolade
2 ss sukker
1/4 ts bakesoda
3 ss vann

Fremgangsmåte

[1] Sikt mel en gang, mål opp, tilsett bakepulver og salt, og sikt sammen tre ganger. Ha egg i dyp skål, tilsett 1,8 dl sukker og pisk med en stavmikser til blandingen er veldig tykt og lett. Tilsett alt melet samtidig og rør godt.

[2] Tilsett vaniljesukker. Smelt sjokolade over kokende vann. Fjern fra varme og tilsett straks 2 ss sukker, bakesoda og kaldt vann. Rør til blandingen er tykk og lys, fold den deretter raskt inn i kakerøren og bland godt.

[3] Hell røren i en 40 x 25 cm langpanne som er smurt, dekket med bakepapir til 1,5 cm fra kantene og igjen smurt. Bake i moderat ovn (190° C) i 15 minutter, eller til kaken er ferdig.

[4] Klipp av de sprø kantene på kaken og velt den ut på et kjøkkenhåndkle. Fjern bakepapiret og avkjøl kaken i akkurat 5 minutter.  Fordelt raskt halvparten av mynteglasuren* over kaken og rulle den opp som for du ville gjort en rullekake. Rull kaken inn  i håndkleet og avkjøle på rist. Dekk med gjenværende mynteglasur. Når glasuren har stivnet, dekker du den med sjokoladetrekk**.

* Mynteglasur

Ingredienser
2 eggehviter, upisket
3,5 dl sukker
5 ss vann
1 1/2 ts lys sirup
1 teskje peppermynteekstrakt
Grønn konditorfarge

Bland eggehvite, sukker, vann og sirup i i en bolle over kokende vann, pisk med en stavmixer til alt er godt blandet. Plasser over raskt kokende vann og pisk hele tiden i 7 minutter, eller til glasuren står opp i topper. Fjern fra det kokende vannet og tilsett peppermynteekstrakten og pisk til glasuren er tykk nok til å spre.

** Sjokolatrekk

Ingredienser
55 g usøtet sjokolade
2 ts smør

Smelt sjokolade og smør over varmt vann og bland. Når mynteglasuren på kake er stivnet, hell lett avkjølt sjokoladeblanding over kaken fra tuppen av en skje og la den renne ned på sidene. Sett kaken på et kjølig sted til sjokoladen har stivne.