Skagenröra

En klassisk svensk forrett funnet på olivemagazine.comSkagenröra

Denne enkle rekeforretten ble skapt av kokk Henrik Ritzén på Nordic Restaurant Aquavit i  London. Hvis du ikke kan få tak i fersk pepperrot, bruk 1 ss pepperrotkrem i stedet.

4 – 6 porsjoner som en startpakke

Ingredienser
400 g reker, kokte og skrelt
150 g majones
1 bunt dill, finhakket, spar noen små stilker til serveringen
1 ts pepperrot, revet
Nykvernet pepper etter smak
4 skiver surdeigsbrød, ristet
Lakserogn til garnering, (valgfritt)
1 sitron, i båter

Fremgangsmåte

Hakk halvparten av rekene og legg de i en bolle sammen med de resterende hele rekene. Tilsett majones sammen med dill, pepperrot og pepper. Sett blandingen i kjøleskapet i 10-20 minutter før servering. Stablet blandingen på de ristede surdeigsskivene og garner med lakserogn og små dillstilker. Server forretten med en sitronbåt.

Advertisements