Skalldyrsalat med Estragon

En oppskrift på en kald middagsrett funnet i “Alt om Urter”
utgitt av Den Norske Bokklubben i 1985

Skalldyrsalat med Estragon

Ingredienser
1/2 kg kveite (hellefisk) eller steinbit
saften av 2 sitroner
6 kammuslinger
6 sjøkreps
250 g rensede reker
1 salathode
1 grønn paprika
1/2 agurk
4 hårdkokte egg (kan sløyfes)
Urtesaus:
100 g cottage cheese
1 dl kefir- eller kulturmelk
litt sitronsaft
salt og pepper
3 ss hakket estragon

Fremgangsmåte

[1] Kok fisken i vann tilsatt 2 ss salt pr. l, til den løsner fra benet. Avkjøl fisken i kraften. Når den er kald. tas fisken opp for â renne av. Fjern skinn og ben og plukk fisken i store flak. Hell over sitronsaft og sett fisken til side mens du tilbereder resten av retten.

[2] Kok de rensede kammuslingene i fiskevannet i 4–5 minutter. La dem renne av. Dryss sitronsaft over dem og sett dem til side. Rens krepsen. Skyll salaten, la vannet renne godt av og skjær den i strimler. Rens paprikaen og skrell agurken. Skjær dem i strimler som store fyrstikker. Legg salaten i en stor bolle og legg paprika og agurk over. Legg fisken i midten og hardkokte egg (om ønskes) rundt.

[3] Legg reker, kreps og kammuslinger over. Til sausen. røres cottage cheese og kefir (eller kulturmelk) sammen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett estragon. Hell sausen over salaten og bland godt før servering. Dette er en lett hovedrett til et sommerlig måltid.

Advertisements