Skandinavisk Sjømatstuing

En lunsjoppskrift funnet på brit.co
Skandinavisk Sjømatstuing

Lukten av denne sjømatstuingen mens den putrer på komfyren vil bringe tilbake hver eneste utflukt du noensinne har hatt ved sjøen. Riv biter av det rustikke brødet, dypp det i den kremede hvite vinsausen og la saftene drypp nedover haken. Det er ingen dannet måte å spise denne retten på 😉

Forfatter: xoamys.com

Blir to store tallerkener

Ingredienser
1 kg blåskjell
200 g Røkte reker
Smør
Omtrent 2,5 dl tørr hvit hvit
Omtrent 2,5 dl fiskekraft
Noen få tråder av safran
1-2 sjalottløk
1 ts Dijon sennep
Timian eller Dill
3 fedd hvitløk
En håndfull røde og gule cherrytomater

Fremgangsmåte

Fjern skjegget på blåskjellene og fjern de åpne som ikke lukker seg. En enkel måte å kontrollere om de er i live på, er ved å trykke på dem, og hvis de ikke lukker seg, er de døde, og dermed skal de kastes. Når resten er rengjort, begynn å lage stuingen.

Ha smør sjalottløk og hvitløk i en oppvarmet stor kjele. Rør rundt i et par minutter til de løken er gjennomsiktig. Rør i timian/dill, safran, dijon sennep og cherrytomater. Tilsett den tørre hvite vinen og fiskekraften, og la det koka i et minutt eller så. Legg i blåskjellene og de røkte rekene og legg lokket på kjelen og la de dampe i ca 3-5 minutter. Rør rundt en gang i mellom, så smakerne blander seg og blåskjellene begynner å åpne seg.

Server stuingen med ristet rustikt brød, skiver av sitron og masse fersk dill.

Advertisements