Skinkekroketter

En lunsjoppskrift fra “New Fashion Plates for Your Menu”
utgitt av Planters Edible Oil Co i 1932

Skinkekroketter

Kroketter må ha vært veldig fasjonable retter å servere på tredvetallet.  Jeg har over 40 kokebøker fra den tiden, og nesten hver og en av dem har en oppskrift på en eller annen slags kroketter. Laks, skinke, kylling, torsk, ris, og mye mer ble de laget krokketer av.

Ingredienser
7,5 dl hakket kokt skinke
2,5 dl melk
4 ss jordnøttolje
2 ss hakket persille
1 dl mel
1/2 ts salt
1/8 teskje pepper
Varm jordnøttolje

Fremgangsmåte

Bland jordnøttolje, mel, salt og pepper sammen. Tilsett varm melk og kok i en varmebestandig bolle over kokende vann i ca 10 minutter. Tilsett hakket skinke. avkjøl og form til 6 kroketter (se bildet). rull i fine brødsmuler, deretter i egg, pisket med 2 ss vann, deretter i fine brødsmuler igjen. Frityrstek i dyp peanøttolje ved 200° C. La krokettene renne av seg på kjøkkenpapir og server de garnert med persille.

Blir 6 kroketter

Advertisements