Skipperlapskovs

Skipperlapskovs

600 g kalvebryst/småkød i tern
1 kg kartofler, let melede
½ selleriknold
1 pastinak
1 persillerod
3 laurbærblade
Lidt peberkorn
1 l grønsagssuppe el. kødsuppe
Salt og peber og purløg

Tilbehør
Rugbrød
Sennep
Syltede rødbeder
Evt. revet peberrod

4 personer

[1] Kog kødet i suppen og skum af. Skræl kartofler og grønsager og skær dem i tern. Læg laurbær og peber i en lille pose (evt. tepose) så de ikke smuldrer ud i suppen. Kom krydderier og grønsager op til kødet i suppen og kog for lav varme under låg i 1½ -2 timer.

[2] Den må ikke blive for tyk, så hold øje med væskemængden og tilsæt evt. mere vand. Fisk posen op og smag til med salt og peber. Lad det lige koge lidt fastere end suppe uden låg, drys med purløg og server med tilbehør. Drik øl til.

Advertisements