Skogsgryte

a1041_skogsgryte_thumb[3]

Dette er en gammel slager, en fyldig gryte med mye smak. Perfekt middag som du kan forberede dagen før og bare varme opp neste dag.

Ingredientser:
700 g flatbiff of storfe
2 ss smør eller margarin
1 løk
2 gulrøtter
1 persillerot
5 einebær
4 dl vann
200 g sjampnjonger eller kantareller
5 ss seterrømme
1 dl melk
2 ss hvetemel
2 ss solbærsaft, ripsgele eller rognebærgele
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts timian, tørket
et par tynne skiver med geitost

Skrell og skjær løken i båter. Vask og skrell gulrot og persillerot, skjær de i skiver. Skjær kjøttet i terninger.

Brun kjøttet i en varm stekepanne og ha det over i en gryte. Ha grønnsakene i gryten sammen med knuste einerbær. Ha i vann.

La det få et oppkok og la det trekke i ca. 30 minutter. Skjær soppen i skiver og stek soppen i en stekepanne, ha det i gryten.

Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det over i gryten sammen med solbærsaft, salt, pepper geitost og timian. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.

Server med kokte poteter og tyttebær.

Tips: Det smaker også veldig godt med potetmos til.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s