Skotsk Laks med Hollandaise Saus

Skotsk Laks med Hollandaise Saus

Forberedelse: 10 min.
Koketid: 20 min.
4 porsjoner

Ingredienser
4 skiver laks
Sausen:
4 1/2 cl eddik (3 ss)
1 1/2 cl vann (1 ss)
hel pepper
1 lite laurbærblad
3 eggeplommer
90 g bløtt margarin
1/4 cl sitronsaft (1/2 ts)

Fremgangsmåte

[1] Pakk lakseskivene inn i smurt aluminiumsfolie og legg det i kokende vann. Vannet skal dekke folien. Kokes i 20 min. Serveres umiddelbart, med hollandsk saus.

[2] Varm eddik, vann, pepper og laurbærblad i en kasserolle til volumet er redusert til det halve. Avkjøl til lunkenhet, og hell det så over eggeplommene í et ildfast fat.

[3] Varm det hele på vannbad, som ikke må koke, og visp blandingen til den blir lys og tykner.

[4] Tilsett blandingen bløt margarin, litt om gangen, og visp hele tiden så blandingen blir jevn. Ta kjelen av varmen og skjær inn sitronsaften.

Serveres varm.