Skotsk Lynghonningpudding

En tradisjonell skotsk dessertoppskrift funnet på BBC Food
Skotsk Lynghonningpudding

Ingen ting kan sammenligne med den lyse, luftige teksturen på en dampet pudding. Lys sirup er det klassisk å bruke selvfølgelig, men du vil elske denne versjonen som gjør det meste ut av den rike smaken av lynghonning. Enhver annen type smaksrik honning vil fungere godt også.

Forberedelse: mindre enn 30 minutter
Damping: 1 til 2 timer
4 porsjoner

ingredienser
130 g lynghonning
100 g usaltet smør, myknet,
Pluss ekstra for smøring av formen
100 g sukker
3 egg, fra frittgående  høner
110 g mel
1 1/2 ts bakepulver
Vaniljesaus eller krem, til serveringen

Fremgangsmåte

[1] Smør en 1 liters puddingform. Ha to spiseskjeer av honningen i den smurte formen (hvis honningen er veldig tykk, varme den forsiktig først for å gjøre den mer flytende).

[2] Ha den gjenværende honningen og alle andre ingredienser i en stor bolle og pisk de sammen ved hjelp av en stavmikser eller lignende. Start sakte, deretter øker du hastigheten og kjører i to minutter til alle ingrediensene er godt blandet.

[3] Hell blandingen i puddingformen, på toppen av honningen.

[4] Legg et ark bakepapir på et ark aluminiumsfolie, og lag en stor fold i midten og brett de to arkene sammen (dette gir plass til puddingens utvidelse mens den dampes). Legg arkene på toppen av puddingen, med foliesiden opp, og fest med en hyssing og bind den slik at hyssingen lager et håndtak som gjør at du kan løfte pudding inn og ut av kjelen.

[5] sett formen i en stor kjele, og hell i nok kokende vann til at det kommer halvveis oppe på siden av formen. Sett et lokket på kjelen og bring vannet til kokepunktet. Senk varmen for å opprettholde et lett småkok og la pudding dampe i 1 ¼ time til den har hevet seg og fjærer ved berøring. Fyll på mer  kokende vann om nødvendig, for å forhindre at kjelen tørker inn.

[6] Fjern folien og pergamentet og kjør spissen av en liten, skarp kniv rundt kanten av pudding for å løsne den. Velt den over på en oppvarmet srveringsfat og server den dampende varm med vaniljesaus eller pisket fløte.