Skotske Tattie Scones

En tradisjonell skotsk frokostoppskrift funnet
på det som den gang het
about.com

Skotske Tattie Scones

Ingen skotsk frokost ville være komplett uten tattie scones – Tattie er et vanlig slangord for poteter. Det er mange skotske oppskrifter for tattie scones. Noen hevder at tattie scones ikke bør inneholde egg, men egget bidrar til å holde deigen sammen og lager en lettere scone. Ta med egg eller ikke, valget er ditt.

Tattie Scones kalles noen ganger Potato Scones, og du kan også høre dem kalt Fadge eller Potato Bread i Irland. De er raske og enkle å lage og er en grei måte å bruke opp rester av potetmos på.

Ingredienser
500 g poteter, kokt og moset
30 g smør, smeltet, pluss ekstra for smøring
1/2 ts salt
1 middels egg
125 g mel, pluss litt ekstra for kjevling
1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 200° C

[2] Plasser potetmosen i en stor bolle og tilsett alle de andre ingrediensene for å danne en klebrig deig.

[3] Rull ut deigen på en meldrysset overflate til ca. 1 cm tykkelse. stans ut runde emner og kutt et kryss i deigen for å merke av 4 like store deler.

[4] Smør et ovnsbrett med smør og bak sconesene i 15 minutter til det er gyldenbrunt og har hevet seg. Scones kan også tilberedes på en takke eller i en tung stekepanne. Stek sconesene i 5 minutter på hver side til de er gulne og har hevet seg.

Spis mens det er varmt, spredd med smør.

Advertisements