Slik Lager Du Akevitt Hjemme

Slik Lager Du Akevitt Hjemme

Akevitt er et skandinavisk brennevin med like lange tradisjoner som russisk og polsk vodka, så vennligst ikke fornærme hele Skandinavia ved å si at akevitt er en slags smakssatt vodka. Aqkevitt ble første gang nevnt skriftlig i 1531 og i dag blir det produsert 91 forskjellige akevitter i Scandinavia. Det eneste de har til felles er at både akevitt og vodka opprinnelig er potet basert og ikke laget av korn. Og forresten, er dill plantene aldri brukt til smaken akevitt, er det dill frø som blir brukt og ekte akevitt elskere drikke aldri sin akevitt avkjølt, det dreper det meste av smaken – Teds kommentar

Oppskrift av Molly Watson

Ikke bekymre deg, jeg kommer ikke til å foreslå at du installerer et hjemmebrenningsapparat i garasjen. De som ønsker å destillere sin egen sprit finner rikelig med ressurser andre steder på nettet. Hva med resten av oss? Som bare vil leke oss med smakene?

Aquavit er den perfekte spriten for oss å leke med, siden den er basert på nøytral alkohol.

Jepp, er akevitt er bare flavored nøytral destillert alkohol så man kan kan begynne med korn basert alkohol, eller gå for en litt mykere, mer filtrert base av ren vodka. Og det er super enkelt å lage akevitt av vodka hjemme.

Fremgangsmåte

[1] Hell en 750 ml flaske nøytral alkohol (så som vodka) inn i en lukket beholder. Tilsett smaksstoffer La trekke i 2 til 4 dager, smake underveis for å bestemme hvor lenge.

[2] Sil ut smaksstoffer. hell akevitten tilbake i den opprinnelige flasken (lage en ny etikett) eller inn i en ny flaske. Serveres iskald (jeg liker å lagre mine i fryseren)

[3] Hva slags smakstilsettning bruker man? Jeg har listet noen klassiske-og ikke så klassisk  nedenfor. Føl deg fri til å eksperimentere så mye du vil.

Merk: Hva er forskjellen mellom akevitt og smaksatt vodka? Den beste måten å tenke på er det at akevitt er en type smakstilsatt vodka, en type som har en tendens til å ha en delikat smak av urter og krydder.

Klassiske og noen mindre vanlig akevitt smaktilsettninger

Karve frø
Kirsebærblomster
kanel bark
Korriander frø
Dill frø
Fennikelfrø
Ginger (tynne skiver)
Isop
Einebær
Sitronskall
Lemon Verbena
Appelsinskall
Oak knopper
Peppercorn.
Pink Sichuan pepperkorn
Pors
Safran
Sherry (fra forfall i gamle sherryfat)
Vanilje bønner
Hele nelliker
Hele spisskummen frø
Hele stjerneanis

Teds kommentar: Jeg har lagt noen iredients mangler fra Molly Watson liste.