Små Boller med Sjokolade

little pots of chocolate_page_thumb[2]

4 porsjoner

Ingredienser
450 g vanlig mørk dessert sjokolade
revet skall av 1 appelsin
saften av 3 appelsiner
50 g smør
30 ml / 2 spiseskjeer Grand Marnier eller cognac
4 mellomstore eggeplommer
2 mellomstore eggehviter
Dekorasjon:
1 appelsin
20 ml / 4 teskjeer Grand Mamier eller cognac

Fremgangsmåte

[1] Bryt sjokoladen i toppen av et vannbad. Tilsett appelsinskall og saft til sjokoladen, sammen med smør. Varm opp blandingen over kokende vann, rør av og til, til sjokoladen har smeltet. Fjern fra varmen og rør inn 30 ml / 2 spiseskjeer Grand Marnier eller cognac.

[2] Bland eggeplommene i en stor bolle og pisk sammen grundig. Sil sjokoladeblandingen ned i eggeplommene gjennom en fin sil, pisk hele tiden med en håndholdt elektrisk visp, hvis mulig. Tillat blandingen å avkjøles.

[3] I en ren bolle pisk eggehvitene stive med en ren visp, men ikke la de bli tørre. Ved hjelp av en slikkepott, forsiktig, men grundig fold pisket hvite inn i sjokoladeblandingen.

[4] Hell blandingen i fire individuelle 150 ml glass eller dype porselenskåler, dekk og avkjøl i kjøleskapet i ca 2 timer til retten har stivnet.

[5] Like før servering, kuttet 2 tynne skiver fra midten av en hel appelsin og skjær hver skive i fire. Ordne 2 av disse kvartene som på bildet ovenfor, på toppen av hvert glass. Hell 5 ml / 1 ts Grand Marnier eller cognac over toppen av hver og roter hvert glass slik at hele overflaten er dekket. Serveres umiddelbart.