Små Kyllingposteier

små kyllingposteier_page_thumb[2]
1 stor broiler
250 g halvfett svinekjøtt
I dl hvit portvin
1 egg
2 ss rømme, 35%
salt, pepper
1/2 ts knust
estragon
1/2 ts knust mynte

Tilberedningstid: Ca. 40 min.
Marinering: 3-4 timer
Steketid: Ca. 50 min.
Ovnstemperatur: 175°C
8 personer
Kan fryses, men forringes.

[1] Ben ut broileren, fjern skinn og ben og skjær kjøttet i mindre biter.
Legg kjøttet i et fat, hell over portvinen og la det stå kjølig i minst 3-4
timer.

[2] Kjør broilerkjøttet med portvinen i hurtigmikser sammen med
svinekjøtt i små biter. Massen skal være helt finmalt.

[3] Ha alt kjøttet i en bolle, tilsett det sammenvispede egget og rømmen og bland alt godt. Smak til med salt, pepper, estragon og mynte.

[4] Smør 8 små, ildfaste former og fordel massen i dem. Dekk formene
med folie og stek posteiene i vannbad som angitt eller til de kjennes
ferdige. Pynt posteiene med små laurbærblad og server dem varme
med små ristede loffskiver.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s