Små "Ticci" Terter

En dessertoppskrift fra “150 New Ways to Serve Ice Cream”
utgitt av Sealtest System Laboratories Inc i 1936
Små "Ticci" Terter

De fleste av oss tenker på spagetti når italiensk mat blir nevnt, men få er klar over det faktum at den små tertene som fyller en så viktig plass på vår dessertliste, er nesten like populær i noen deler av Italia som den kjente spagettien.

Ingredienser
1 halvliter krokanis
3,5 dl vaniljesaus
1 stort eple
1/4 ts kanel
1/4 ts muskat
2 ss sukker
6 små terteskall
Pisket krem
Cocktailbær

Fremgangsmåte

Kutt eplet i skiver og ordne de i en smurt, grunn ildfast form. Drys med kanel, muskat og sukker og bak i en moderat ovn (190° C) til det er ganske myke. Hell vaniljesaus i terteskallene og legg epleskiver på toppen. Fyll med krokanis. Garner med pisket krem og cocktailbær.

6 porsjoner.

Advertisements