Smørkake

En klassisk kakeoppskrift funnet i “Mine Lekreste Kaker”
utgitt av Teknologisk Forlag i 1994

Smørkake

Oppskriften gir 2 kaker.
Steketemperatur: 200° C, varmluft 175° C

Ingredienser
75 g smør eller margarin
2 dl melk
25 g gjær
1/4 ts salt
45 g (1/2 dl) sukker
1 egg
550 g (ca 9 dl) hvetemel
Fyll:
2 ss smør eller margarin
2 ss farin
1 ts kanel
Pensling:
1 egg
Glasur:
(60 g (1 dl) melis, 3/4 – 1 ss vann)

Fremgangsmåte

[1] Smelt smøret, tilsett melken og varm det til 37° C.

[2] Rør ut gjæren i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken, salt sukker, egg og vel halvparten av melet. La deigen heve under klede ca 40 min.

[3] Arbeid deigen smidig med resten av melet. Ta den opp på bakebordet og kna den blank. Del den i to, og kjevle hvert emne til en rektangulær leiv.

[4] Bland smør, sukker og kanel til fyllet. Smør det tynt utover leiven. Rull deigen sammen, og skjær rullen i 4-5 om brede stykker.

[5] Plasser stykkene spredt i smurt, rund form, ca 24 cm i diameter.

[6] Etterhev kaken under klede til deigen fyller formen godt. Pensle med egg. Stekes på nederste rille i ca 20 min.

[7] Avkjøl kaken. Pensles eventuelt med litt melisglasur.