Smulepai med Epler og Bjørnebær

335_Apple and blackberry crumble_thumb[2]

Paul Hollywood kommer med en ny vri på det tradisjonelle smulelokket med å legge til frø, havre og shony (en søt og salt pulverisert tang). Server paien med vaniljesaus, krem eller iskrem.

Ingredienser
Til fyllet:

500 g epler, skrelte, med skrotten fjernet
og kuttet i skiver
25 g smør
75 g sukker
250 g bjørnebær
Til smulelokket:
100 g vanlig grovt mel
75 g havregryn
2 ts shony (pulverisert tang)
100 g mykt mørkt brunt sukker
75 g usaltet smør, avkjølt,
skåret i omtrent 1 cm terninger
25 g solsikkefrø
15 g gresskarfrø

Til denne oppskriften trenger du en 20 x 25 cm ildfast form.

Fremangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 180 C.

[2] For a lage fyllet: ha epler, smør og sukker i en kjele. Kok på middels varme i ca 10 minutter, rør av og til, til sukkeret har løst seg opp og frukten bare har begynt og synke sammen. Smak og tilsett mer sukker hvis nødvendig. Rør inn bjørnebær og overføre blandingen til en ildfast form og sett til side.

[3] For å lage smulelokket: bland mel, havre, pulverisert tang og sukker i en bolle. Tilsett smør og gni lett med fingertuppene til blandingen ligner grove brødsmuler.

[4] Ved hjelp av en morter eller en liten food prosessor, knuse frøene så de brytes ned litt. Ikke redusere dem til et fint pulver. Rør de knuste frøene inn i smulelokk blandingen.

[5] Spred smuleblandingen over fyllet. Stek i 35-40 minutter, eller til lokket er gyllenbrunt og bobler. La paien stå får å sette seg i ca 10 minutter før servering.

Advertisements