Snøtopp

snøtop_page_thumb[3]
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Koke/steketid: 20-25 min.
Ovnstemperatur: 225°C
Midterste rille i ovnen
Kan ikke fryses

60 g sukker (3/4 dl)
saft av 1/2 sitron
2 dl hvitvin
4 egg
3 ts maisennamel
1 1/2 ss vaniljesukker
25 g mandler eller hasselnøttkjerner

4 porsjoner

[1] Løs opp sukkeret i 21/2 dl varmt vann og tilsett sitronsaft og hvitvin.

[2] Visp eggeplommer med maisennamel, visp i vinblandingen og hell alt i en kasserolle.

[3] Varm blandingen under visping til kremen er glatt. Den må ikke koke. Avkjøl kremen og visp av og til. Hell kremen i en ildfast form.

[4] Visp hvitene stive og tilsett vaniljesukkeret. Dypp en spiseskje i kaldt vann og legg marengsmassen som «snøballer» oppå kremen. Dryss med mandelflak eller hakkede nøttekjemer.

[5] Sett formen i ovnen og la desserten stå i 10-15 min. eller til overflaten er gyllen. Serveres direkte fra ovnen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s