Tradisjonell Sodd

En tradisjonell oppskrift fra Midt-Norge funnet på spar.noTradisjonell Sodd

Lammekjøtt kokt med høstens ferske grønnsaker, det er mat som smaker. Sodd regnes både som hverdagsmat og som festmat og egner seg like godt til begge deler!

Sodd er egentlig ikke suppe i ordets vanlige betydning men mer en mellomting mellom suppe og en lett gryterett. Men det er ikke noe å bry seg om, retten smaker helt fantastisk –Ted

Ingredienser
1 kg lammebog i skiver/biter
1 l vann
1 løk
2 skiver kålrot
2 skiver knollselleri (sellerirot)
2 gulrøtter
1 purre
4 poteter
½ ts frisk timian
1 ts salt
½ ts pepper

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Kok kjøttet mørt med salt og timian ca. 30 minutter.

[2] Del grønnsakene opp i litt store terninger og la det koke videre i 15 minutter.

[3] Smak til med salt, pepper og timian.

Server med flatbrød eller grovbrød og smør

Advertisements