Søtsuppe

En gammeldags dessert funnet på thespruce.com
Søtsuppe

Suppe laget på tørket frukt, kjent som Søtsuppe er en gammel norsk favoritt. Her er en grunnleggende oppskrift – du kan gjerne eksperimentere med typer frukt i henhold til smak og ingrediensene du har på hånden. Trikset er å koke opp suppen sakte for å beholde fruktbitene hele. Hvis det meste av væsken ble kokt ut, ville dette bli en fruktkompott.

Det du trenger
1,2 liter vann
1,2 dl tørkede epler, grovhakket
1,2 dl vanlige eller lyse rosiner
1,2 dl tørkede aprikoser, grovhakket
1,2 dl stenfrie svisker, grovhakket
1 toppet spiseskje sago gryn
1 kanelstang
Valgfritt: 1 stjerne anis

Fremgangsmåte

Bring vannet til en jevn koking. Rør i tørkede epler, rosiner, tørkede aprikoser, tørket svisker, sago gryn, kanelstangen og stjerneanis, hvis du bruker det. Reduser varmen til medium, og oppretthold en lav småkoking i 25 minutter. Fjern kanel og stjerneanis.

Søtsuppe kan serveres enten varm eller kald, som en dessert, en snack eller til frokost.

Advertisements