Solbærlikør

En likøroppskrift funnet på norsktradisjonsmat.no
Solbærlikør

Solbær gir en smakfull likør. Brennevinet kom til Norge på 1500-tallet. Den gang var apotekerne som stod for salget, under etiketten “medisin mot alt”. I begynnelsen ble det importert, men snart lærte nordmenn seg å framstille det selv, ved gjæring av korn og destillering. Å lage likør til jul er en tradisjon i mange norske familier, blant andre min egen.

Denne oppskriften er hentet fra boka “Drikke fra Østfold, utgitt av Østfold Bygdekvinnelag i 2007. Hvis du starter nå vil likøren være ferdig i god tid før jul.

Ingredienser
1 kg solbær
1 liter rom
500 g sukker
2 dl vann

Fremgangsmåte

[1] Rens bærene, knus de og ha på en krukke. Fyll på med rom. La den stå i 14 dager. Rør hver dag. Siles.

[2] Kok en lake av sukker og vann i fem minutter og avkjøl. Tilsett til den silte solbær/rom blandingen når laken er avkjølt.

Tips: Du kan lage ripslikør på samme måte, men da bør du øke sukkermengden til 700 g og vannmengden til 3 dl da rips er syrligere enn solbær.