Solbærskinke

Solbærskinke

4-6 porsjoner

Ingredienser
1 kg skinkestek uten svor
3 dl uspedd solbærsaft
3 dl vann
1 hvitløkbåt
1 bit hel ingefær
1 1/2 ts salt
1 kvist persille

Fremgangsmåte

[1] Velg en kjele så kjøtt og termometer akkurat får plass.

[2] Kok opp vann, solbærsaft, krydder og salt.

[3] Stikk et steketermometer i kjøttet så spissen er midt i den tykkeste delen av kjøttet.

[4]  Legg i skinken, skru ned varmen og la skinken trekke ved ca. 80° C i ca. 1 time. Kjøttet er ferdig når termometeret viser 76° C.

[5] Ta opp skinken og la den hvile ca. 15 min. før den skjæres opp.

Saus

Fremgangsmåte

Ingredienser
6 dl kokekraft
1 ss maisenna
1 dl vann.
salt og pepper

[1] Sil kraften kjøttet har kokt i, rør ut maisennamelet i litt vann og rør det inn i kraften.

[2] Kok opp under omrøring og smak til med salt og pepper.

Server med kokte poteter og f.eks.sukkererter; gulrøtter og epleskiver.

Advertisements