Solskinnsboller

En bolleoppskrift funnet i “Den Store Bakeboken”
utgitt av Schibstedt i 1978
Solskinnsboller

I Nord-Norge kalles gjerne disse for “Solboller” og spises for å feire at sola er kommet tilbake etter mørketida.

Blir ca. 15

Ingredienser
1 egg
1 dl melk
30 g gjær
1/2-1 dl sukker
100 g smeltet, avkjølt margarin
        eller smør
Finrevet skall av 1/2 appelsin
1 dl rosiner
knapt 5 dl (ca. 300 g) hvetemel
Pensling:
smeltet smør
Garnering:
strøsukker

Fremgangsmåte

[1] Visp opp egget. Lunk på melken.

[2] Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett melken, egget, sukker, matfett, appelsinskall og rosinene.

[3] Arbeid inn melet litt etter litt. Pass på at deigen blir smidig. Bak den utpå bakebordet til runde, glatte boller. Legg dem på smurt plate og la dem heve seg under bakeklede.

[4] Stek bollene i 250-275 grader 5-6 minutter. Pensle dem med smeltet smør idet de tas ut av ovnen og vend dem i strøsukker. Server dem gjerne litt lunkne.

Advertisements