Solskinnskake

Solskinnskake

En lettvint, saftig og god kake som passer både til søndagskaffe og fest.

Ingredienser
3 egg
250 g sukker
150 g smør eller margarin
175 g hvetemel
1 ts bakepulver
1/2 plate kokesjokolade
50 g grovhakkede hasselnøttkjerner

Fremgangsmåte

[1] Smelt og avkjøl smøret eller margarinen.

[2] Visp egg og sukker til eggedosis. Sikt melet og bakepulver og bland det i eggedosisen vekselvis med smøret eller margarinen.

[3] Fyll røren`i en smurt og strødd springform på 22 cm i diameter.

[4] Brekk sjokoladen i ganske små biter og bland dem i røren.

[5] Strø de hakkede hasselnøttene jevnt over toppen a røren.

[6] Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 170 C i 50-60 minutter. Prøv med kakenål ellr pinne for å se om kaken er ferdigstekt.

[7] La kaken stå i formen i 5-10 minutter. Løsne ringen rundt, og skyv kaken over på rist. Bruk en stekespade til hjelp.

[8] Skjær solskinnskaken i snipper ved servering.

Tips Sjokoladen kan sløyfes. Tilsett i stedet revet skall av 1/2 sitron.

Advertisements