Somersetkylling

sommerset-kylling_page

Ingredienser
2 vanlige eller 1 stor kylling
salt og pepper
1 ss mykt smør
1 1/2 dl sider
Fyll 1:
2 skiver bacon, uten svor og hakket
1 liten potet, kokt og moset
25 g valnøtter, hakket
Fyll 2:
125 g medisterdeig
4 ss hakket persille
1 liten løk, finhakket
125 g stenfrie svisker

Fremgangsmåte

[1] Tilbered fyll 1. Sprøstek baconet. Bland potet, bacon, baconfett, nøtter og pepper etter smak. Sett det til side.

[2] Tilbered fyll 2. Lag boller på størrelse med valnøtter av medisterdeig og rull dem i persille. Fyll litt løk i hver sviske.

[3] Dryss innsiden av fuglen med salt og pepper og fyll med medisterbollene og sviskene. Fyll 1 fylles i fuglen fra halsen. Bind kyllingen opp, smør med smør over det hele og legg den i langpanne. Stek den ved 190° C i ca 1 time. Ta ut kyllingen og hold den varm.

[4] Kok pannen ut med sider og kok den inn til det halve over sterk varme. Skrap godt opp fra bunnen.

[5] Skjær opp kyllingen og anrett den på varmt serveringsfat med fyllet. Server sausen til. Spises med rosenkål.

4-6 porsjoner

Advertisements