Sopp i Terteskjell

En lunsjoppskrift funnet i “Alt om Urter” utgitt av
Den Norske Bokklubben i 1885
sopp i terteskjell_post

Ingredienser
3 flak dypfryst butterdeig
1/2 kg sjampinjong
2 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl hønsekraft
6 ss rømme
salt og pepper
sitronsaft etter smak
1/2 ss hakket persille
1/2 ss hakket gressløk
1/2 ss hakket estragon
1 eggeplomme

Fremgangsmåte

[1] Tin den dypfryste butterdeigen etter anvisningen. Kjevl den tynt ut og kle 4 små runde former, 7 1/2 cm i diameter, med deigen. Legg litt matpapir i hver form med noen tørre  erter som press oppå. Stek paiene i 10 minutter ved 190° C. Fjern papir og erter og stek i ytterligere 5 minutter. Avkjøl.

[2] Tørk soppen med en ren, fuktig klut og skjær av stilkene. Skjær hattene i skiver. Smelt 1 1/2 ss av smøret i et kokekar med lokk. Fres sopphattene over svak varme. Rør i dem et par ganger. Når de er myke, hell av væsken som har dannet seg og ta kokekaret av varmen.

[3] Smelt resten av smøret i et kokekar og tilsett melet. Rør og kok i 1 minutt. Spe med den varme soppkraften og rømmen og kok i 3 minutter under omrøring. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Tilsett soppen. Varm stuingen og tilsett urtene.