Soppstuing på Smørstekt Toast

En herlig snackoppskrift funnet i “Lær Mer om Sopp”
utgitt av BAMA gruppen i 1982

Soppstuing på Smørstekt Toast

4 porsjoner.
Tilberedningstid: 10 – 15 min.

Ingredienser
100 g champignon
100 g østerssopp
100 g shitake
1 liten gul løk
1 fedd presset hvitløk
Hvit pepper
1 1/2 dl fløte
4 loffskiver
50 g smør til steking
Litt persille/ karse

Fremgangsmåte

[1] Soppstuing: Skjær soppen i skiver og finhakk løken. Fres blandingen i pannen sammen med hvitløken. Tilsett litt hvit pepper etter smak. Når soppen er gyldenbrun tilsettes fløten, og det hele kokes i 4-5 min til det tykner.

[2] Loffskivene stekes i panne med 50 g smør over middels varme 2-3 min på hver side. Legg soppstuingen på loffskivene. Strø over persillen og pynt med karse.

Tips: Løk kan helt eller delvis erstattes med purre, og persille erstattes med gressløk. For variasjon kan hvitløk byttes ut med fersk oregano. Toasten kan også stekes i olivenolje eller valnøttolje.

Advertisements