Søsterkake

En god gammeldags kakeoppskrift funnet i “Gjærbakst”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1979

Søsterkake

En søt og lettlaget variant av julekaken fra bestemors tid. Kaken smaker best nystekt, men egner seg godt til frysing. Tines og varmes den lett før servering, smaker den som nystekt.

Høy randform, ca 1 1/2 liter
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Heving: Ca. 1 time
Steketid: 45-50 min.
Ovnstemperatur: 200° C
Nederste rille i ovnen
Kan fryses.

Ingredienser
150 g smør
50 g sukker (2/1 dl)
1 egg
25 g gjær
1 1/2 dl melk
350 g hvetemel (6 dl)
1 ts kardemomme
1 dl rosiner
2 ss sukat
Melis

Fremgangsmåte

[1] Rør smør og sukker porøst og rør inn egget sammen med 1-2 ss hvetemel. Rør ut gjæren i lunken melk.

[2] Rør gjærvæsken i smørblandingen og tilsett mel, kardemomme, rosiner og hakket sukat. Arbeid deigen glatt og smidig og fyll den i en godt smurt og mel- eller raspdrysset form.

[3] Dekk formen med et fuktig klede og la deigen heve i ca. 1 time på et lunt sted. Stek som angitt. Hvelv kaken forsiktig ut på rist og sikt melis over.

Advertisements