Spansk Krem

En dessertoppskrift funnet i  “Condenced Milk and its
use  in Good Cookery” utgitt av Borden’s Condenced
Milk Company i 1927

Spansk Krem

Ingredienser
1 1/2 ss gelatinpulver
0,6 dl kaldt vann
1,8 dl søtet kondensert melk
5,3 dl varmt vann
3 egg, separert
1/4 ts salt
1 ts vanilje sukker

Fremgangsmåte

Mykne gelatinen i kaldt vann. Tynn ut den kondensert melken med varmt vann, Bringe til kokepunktet i en bolle over kokende vann, tilsett myknet gelatin og rør til gelatin er oppløst. Hell sakte over eggeplommene og bland grundig. Hell blandingen tilbake i  bollen; Kok til den er tykk, under stadig omrøring. Fjern bollen fra varmen, tilsett salt, vaniljesukker og stivpiskede eggehviter. Hell blandingen i små dessertformer. Avkjøl. Server pyntet med pisket krem og frisk frukt.

Advertisements