Spansk Vri på Kjøttdeigen

Spansk Vri på Kjøttdeigen

Den sprø issalaten er en forfriskende kontrast til den sterke smaken på kjøttsausen. Yoghurt virker svalende ved siden av. Grovbrød og en salat av grønne bønner og squash er utmerket følge.

4 porsjoner
Tilberedning: 15 min.
Koketid: 45 min.

Ingredienser
350 g kjøttdeig
1 stor løk, skrelt og hakket
1 liten grønn paprika, renset for frø, hakket
2 fedd hvitløk, skrelt og knust
1 1/2 strøken ts chilipulver
1 boks (400 g) hermetiske tomater, avrent og hakket
3/4 dl av tomatjuicen fra boksen
30 g rosiner
2 ss epleeddik
2 ts tomatpuré
1/2 strøken ts malt ingefær
1/2 streken ts timian
nykvernet svart pepper
1 liten issalat, strimlet
4 vårløk, renset
8-12 små reddiker, delt i to
100 g yoghurt naturell

Fremgangsmåte

[1] Stek kjøttdeigen i en tørr stekepanne (teflon) over middels varme i 3-5 min., til den ikke lenger er rosa. Rør med en gaffel, så deigen smuldrer seg.

[2] Tilsett løk, paprika, hvitløk og 1 ts av chilipulveret. Stek videre under omrøring 8 min.

[3] Tilsett tomater og tomatjuice, rosiner, eddik, tomatpuré, ingefær og timian og smak til med pepper. La det småkoke uten lokk i 30 min. Rør av og til.

[4] Legg salatstrimlene på fire tallerkener. Fordel kjøttsausen over og pynt med vårløk og reddiker. Rør yoghurten til den er helt jevn og glatt, dryss resten av chilipulveret over og server den ved siden av.

Advertisements