Spekeskinke med Sommerkål

280_Spekeskinke med sommerkål

Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd.

Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller Béchameilsaus (hvit saus) fra pose.

Ingredienser
400 g [0,9 lb] spekeskinke i skiver
14 potet
400 g [0,9 lb] nykål, sommerkål
4 ss smør
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 beger lettrømme
2 ss frisk kruspersille

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Kok poteter.

[2] Del kål i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i 4 på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle, og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.

[3] La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.

[4] Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.

Advertisements