Spinatomelett – Omelette aux Épinards

Spinatomelett - Omelette aux Épinards

Det er ikke riktig å bruke uttrykket «kokekunst» om fransk bondekost. Det er mer en naturlig del av livsstilen. Her finnes ingen utspekulerte raffinementer eller overflødig pynt. Gode, enkle råvarer blir velsmakende retter som passer til årstiden, klimaet og arbeidet.

2-3 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 15 min.
Koke/steketid: I alt ca. 10 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
Ca. 300 g friske spinatblader (ev. frossen)
1 sjalottløk
2 ss smør
salt
pepper
muskat
4 egg

Fremgangsmåte

[1] Skyll spinaten i flere kalde vann og skjær bort de groveste stilkene. Surr finhakket løk og spinatbladene i 1 ss smør i 5-6 min. og smak til med salt, pepper og revet muskat- nøtt.

[2] Pisk eggene lett sammen med salt og pepper og stek omeletten halvferdig i 1 ss smør.

[3] Legg spinatblandingen i eggemassen og stek omeletten ferdig. Server den nylaget med loff, spekeskinke og smør til.