Sprøstekt Rødspette med Tartarsaus

En klassisk dansk lunsjoppskrift funnet i “Mat til Hverdag og Fest” utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1984
Sprøstekt Rødspette med Tartarsaus

Panert rødspette med saftig, godt fiskekjøtt under en delikat skorpe og tartarsaus til. Litt sprø salat og en sitronskive Det er festmat til hverdagspriser. Fersk eller fryst alle liker rødspette.

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 30 min.

Ingredienser
8 rødspettfileter
3 ss smør
3 ss olje
Panering:
3 ss hvetemel
1 ts salt
1/8 ts pepper
1 sammen vispet egg blandet med 1 ss vann
1 dl siktet griljermel
Tartarsaus:
2 dl majones
1 ss finhakket løk
3 ss finhakket pickles eller sylteløk
2 ss finhakket gressløk

Fremgangsmåte

[1] Skyll filetene raskt i kaldt vann og tørk dem med husholdningspapir.

[2] Bland mel, salt og pepper. Vend filetene i blandingen og rist av overflødig mel. Vend dem i sammenvispet egg og vann og til slutt i griljermel. La paneringen tørke i ca. 10 minutter.

[3] Rør sammen sausen.

[4] Varm smør og olje i en stekepanne. Legg filetene i og stek dem ca. 2 minutter på hver side, til de er gyllenbrune.

[5] Server filetene med en gang på varme tallerkener sammen med sausen, sitronbåter og rugbrød. Server gjerne en grønn salat til.

Advertisements