Sprø Lammebiter Med Dip

642_Sprø lammebiter med dip

Denne retten passer perfekt som kosemat, velkomst-tygg eller som en del av tapasbordet. Lammekjøtt fra låret passer perfekt, siden dette kjøttet i all hovedsak er mørt og derfor ikke trenger lang varmebehandling. Snadder!

Ingredienser
1 kg benfritt lammekjøtt
2 ts salt
2 ts malt hvit pepper
2 ss smør , til steking
2 dl hvetemel
2 stk egg
5 dl brødsmuler
1 l olje, til fritering

Salvie-aïoli
½ pk majones
1 båt hvitløk , finhakket
½ ss dijonsennep
2 dråpe tabasco
½ ts worchestershiresaus
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ts frisk salvie , finhakket

Soyadip
2 ss søt soyasaus (kecap manis)
1 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ts sesamolje
¼ stk rød chili , hakket
¼ stk vårløk , hakket

Yoghurtdip
1 dl yoghurt naturell
1 ss grov sennep

4 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Bland sammen ingrediensene til dippene. Sett de gjerne i kjøleskapet i minst en time. Dette for at smakene skal «sette seg».

[2] Skjær lammekjøtt i små tynne biffer eller strimler. Gni lammekjøttet inn med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en varm stekepanne med smør. Avkjøl.

[3] Ha mel, lett sammenvispede egg og panko i boller hver for seg. Vend kjøttet først i mel, så i egg og deretter i panko. Panko er det japanske navnet for brødsmuler. Du får kjøpt det i asiatiske butikker og velassorterte dagligvareforetninger.

[4] Varm olje i en kjele til 180 °C. Sjekk om oljen er varm nok ved å stikke en trepinne ned i oljen. Når det bobler godt rundt pinnen kan du starte friteringen.

[5] Fritér bitene i ca. 30 sekunder, eller til de er gyldne. Legg dem på et kjøkkenpapir, og la dem hvile et par minutter før servering.

[6] Server sprø lammebiter sammen med de smakfulle dippene.