Sprø Ostekjeks

223_sprø ostekjeks

Disse kjeksene hører med på ostebordet og smaker nydelig til salater og suppe. Med både vellagret Edamer og kajennepepper får de en kraftig og god smak.

Tips: Kjeks holder seg best i lukket boks eller glass.

Du trenger:
75 g smør
2 dl hvetemel
125 g grovt revet vellagret Edamer
¼ ts kajennepepper
2 ts sennepspulver
50 g finrevet vellagret Edamer

Fremgangsmåte

[1] Sett stekeovnen på 180° C.

[2] Bland alle ingrediensene unntatt den finrevne edameren i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse, men gjerne litt grovkornet.

[3] La deigen ligge kaldt i minst 30 minutter.

[4] Kjevle deigen så til 2 ½ mm tykk leiv og trykk ut runde kjeks med et glass eller skjær ut i firkanter. Legg kjeksene på en smurt bakeplate og dryss over ost.

[5] Stek kjeksene i 10 – 12 minutter til de er gyldne og sprø. Avkjøl på rist.