Sprø Potetbåter

Sprø Potetbåter

Disse sprø, ovnsstekte potetbåtene går alle halvfabrikata i frysedisken en høy gang! Duftende av urtekrydder og dekt med revet parmesan er de uimotståelige. Potetbåtene er gode til kylling eller saftig kjøtt.

Tilberedning: Lett
Pris: Rimelig
Tilberedningstid: 50 min.
hvorav 30 min i ovnen
Ovnstemperatur:
225° på midterste rille i ovnen

Dette trenger du til 4 porsjoner
3/4 dl matolje
1/2 ts salt
1/8 ts pepper
1/2 ts basilikum
1/2 ts timian
1/2 ts oregano
1/8 ts paprikapulver
8-10 middels store poteter
smør eller margarin til langpannen
1-1 1/2 dl revet parmesanost

Serveringsforslag: Server potetbåtene til grillet kylling, svinekoteletter eller pølse.

Drikke: La retten du serverer potetbåtene til avgjøre valget av drikke.

Slik gjør du

[1] Bland oljen og alle krydderne i en bolle.

[2] Vask de uskrelte potetene godt. Del hver potet i to på midten og del hver halvdel i tre.

[3] Dypp potetbåtene i olje- og krydderblandingen og legg dem i ett lag i en smurt langpanne.

[4] Stek potetbåtene i ovn ved 225° i ca 15 minutter. Strø over osten og stek ytterligere i ca 15 minutter. Server straks.

Tips

[I] Velg jevnt store, Faste poteter med fint skall. Da er de lettere å vaske.

[II] Du kan dele potetene i båter i god tid før tilberedningen hvis du lar dem ligge i kaldt vann. La dem i så fall renne godt av før du tørker dem med et håndkle.