Sprø Søtpotetkaker

Sprø Søtpotetkaker

Ingredients
4 mellomstore søtpoteter
2 egg, lett pisket
1,2 dl hvetemel
2 røde jalapeño, hakket
(fjern frøene for å dempe styrken hvis ønskelig)
1 ½ ts salt
1,2 dl finsnittet vårløk delt
limebåter

Fremgangsmåte

[1] Stikk hull i en søtpotet flere ganger med en gaffel. Plasser den på en mikrobølgeovn-sikker tallerken og dekk den med fuktig tørkepapir. Kjør i mikrobølgeovn på  HØY i 8 til 10 minutter eller til den er mør. La stå i 5 minutter. Skrell poteten og ha den i en medium bolle og mos de med en gaffel. Skrell resten av søtpotetene, og riv de ved hjelp av de store hullene på rivjernet. Rør de revne potetene inn i potetmosen.

[2] Rør forsiktig inn de piskede eggene pluss de neste 3 ingredienser og 0,6 dl finsnittet vårløk. Ikke rør for mye, bare akkurat til det hele er blandet.

[3] Varm opp en 27,5 cm stekepanne over middels varme. Slipp nøye spiseskjeer av blandingen på stekepannen og trykk de litt flate. Stek i 5 til 6 minutter på hver side eller til de er gyllenbrune. Plasser søtpotetkakene på en rist over en aluminiumsfoliedekket ovnsplate. Hold de varme i en stekeovn satt på 95 grader i opp til 30 minutter. Dryss med gjenværende 0,6 dl vårløk rett før servering. Serveres med limebåter.

Advertisements