Sprøskinnet Laks med Feta og Potetmos

En lunsjoppskrift funnet i “Winter Warmers Recipe Book”
en gratis E-bok utgitt av Lemnos

Sprøskinnet Laks med Feta og Potetmos

Lag den kremaktige potetmosen veldig spesiell ved å tilsette feta
for ekstra smak og tekstur.

4 porsjoner
Forberedelsestid: 10 minutter
Koketid: 45 minutter

Ingredienser
4 lakssteiker med skinnet på
1 kg poteter
1/2 200 g pakke myk fetaost, litt moset
1,2 dl melk
25 g smør
3 vårløk, vasket og kuttet fint i skiver
olivenoljespray
Havsalt og nykvernet svart pepper
Dilltopper til garnering (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Skrell potetene og kutt dem i fire. Plasser dem i en stor gryte og dekk med kokende vann. Kok i ca 15 minutter eller til de er møre. Tøm ut vannet og returner gryta til platen. Tilsett melken og smøret og mos kraftig til potetmosen har en jevn fløyelsaktig konsistens. Ved hjelp av en stor gaffel, rør inn moset feta og 2/3 av de skivede vårløkene. Sjekk krydder og tilsett salt og pepper etter smak og bland grundig igjen. Overfør til et varmebestandig serveringsfat, dekk med folie og hold varm og klar til servering.

[2] Sprøyt laksesteikene sjenerøst med olivenolje og krydret med havsalt og nykvernet pepper. Plasser laksesteikene med de krydrede skinnsiden ned i en stor stekepanne på høy varme og stek ca 3-4 minutter eller til skinnet er sprøtt og fisken kokt ca 1/3 ferdig. Spray med litt ekstra olivenolje, og snu laksesteikene med fiskekjøttet ned og stek i ytterligere 2-3 minutter til fisken er nesten helt gjennomstekt, men fortsatt en aning rosa i midten.

[3] Fjern steikene fra varmen og server de på en sjenerøs klatt kremaktig feta-potetmos og topp med de resterende vårløkskivene.