Sprøstekt Thai Biff fra Bamboo Garden

Sprøstekt Thai Biff fra Bamboo Garden

Chef Chen Lin Chang på Bamboo Garden i Bel Air henter inspirasjon fra hele Asia. I sin sprøstekte biffrett, fokuserer han på kjøkkentradisjonene fra Thailand. Thai mat er kjent for sine intense smaker, liberal bruk av ferske grønnsaker og – noen ganger – ekstrem krydring. Selv om rettene ofte  er komplekse i smak, kan de være forholdsvis enkle å lage hjemme.

Nøkkelen til denne retten er i sausen – en søtt, salt, syrlig blanding med en krydret vri. Forberedelsen er grei, og oppskriften er passe vanskelig. Det fungerer med mange forskjellige stykker oksekjøtt, og grønnsakene (og deres mengder) kan justeres etter ønske og sesong. Sprøstekt Thai er biff er en fin måte å gjøre bruk av det som vokser i din sommerhage.

Blir 2 porsjoner

ingredienser
450 g oksekjøtt (møre biter er best,
men alt vil fungere)
1 ts natron
1 ts matvin
½ ts salt
5 teskjeer maisenna
3 ts vegetabilsk olje, pluss mer til stekingen
2 ts soyasaus
5 teskjeer sukker
5 teskjeer eddik
½ ts hot chili olje
1 ts ketchup
0,6 dl vann
Håndfull selleri, skåret i tynne strimler
Håndfull gulrøtter, skåret i tynne strimler
Håndfull vårløk, skåret i tynne strimler
5 hele tørkede hot rød paprika

Fremgangsmåte

[1] Kutt kjøttet i fem stykker, hver ca 5 cm tykke.

[2] Legg kjøttet i en bolle med kaldt vann med en teskje natron utrørt i. Avkjøl i 2 ½ til 3 timer.

[3] Fjern kjøttet fra vannet og tørk det med et papirhåndkle.

[4] Bank hvert kjøttstykke flatt.

[5] Bland 1 ts matvin, ½ ts salt, 5 ts maisenna og 3 ts vegetabilsk olje. Ha blandingen i en bolle sammen med kjøttet og bland godt med fingrene og la kjøttet hvile i ca 5 minutter.

[6] For å steke kjøttet, fyll en wok eller en dyp stekepanne halvveis med vegetabilsk olje og sett varmen til middels høy.

[7] Legg kjøttstykkene forsiktig i oljen, et om gangen, til det har en gyllen gul farge.

[8] Fjern kjøttstykkene og la de renne av seg. Når det er avkjølt, kutt oksekjøttet i strimler ca 5 cm brede.

[9] For å kombinere alle ingrediensene, sette en wok eller dyp stekepanne over middels høy varme og dekk bunnen med vegetabilsk olje.

[10] Ha i soyasaus, sukker, eddik, hot chili olje, ketchup og 2 dl vann og rør godt.

[11] Tilsett alle grønnsakene og kjøttet i pannen og fres i 30 sekunder.

[12] Legg saus, grønnsaker og kjøtt over på tallerkener og server.

Advertisements