Søreuropeiske Fylte Lagdelte Piknikbrød

Mediterranean stuffed layered picnic loaves_goodtoknow_page_thumb[2]

Disse sreuropeiske sandwichene er perfekt å ta med seg til en sommerpiknik – fulle av mozzarella og velsmakende, saftige grønnsaker er de en veldig forbedring i forhold til de vanlige ostesmørbrødene. Ikke bare smaker de deilig, de ser også virkelig imponerende ut for du kan se alle fargene av de forskjellige grønnsakene og mozzarellaen i alle lagene når du kutter brødene.

Sørg for at du tar deg tid til å la smørbrødene hvile i kjøleskapet i noen timer, som oppskriften anbefaler, fordi på denne måten vill saften fra de grillede grønnsakene ha tid til å suges inn i brød, ikke bare holde de da på fuktigheten, men tilsetter også brødene en herlig smak. Disse søreuropeiske sandwichene er perfekte for en piknik, og ideelle å dele med venner! Lag de kvelden før før så alt du trenger å gjøre er å hente dem fra kjøleskapet før du drar drar ut neste morgen!

Ingredienser
2 ciabatta brød
1-2 strøken ss grønn pesto
4 spiseskjeer virgin olivenolje
2 x 200 g pakker marinert og grillet paprika, avrent
4 plommetomater, i skiver
Salt og nykvernet pepper
4-6 spiseskjeer skivet sorte oliven, avrent
fersk basilikum
2 x 125 g pakker mozzarella ost, drenert og skivet
Gråpapir og hyssing

Fremgangsmåte

[1] Stek ciabattabrødene, om nødvendig slik at de er sprø (sjekk emballasje-instruksjonen). La dem avkjøles.

[2] Skjær brødene i to på langs. Grav ut litt av innholdet fra halvdelene og kast det (eller bruke det til å lage brødsmuler for en annen oppskrift). Bland pesto og olivenolje sammen, deretter pensler du dette på brødene på brødhalvdelene.

[3] Bruk halvparten av resten av ingrediensene til hvert brød. Arbeid med ett brød om gangen, spre halve paprikaen over bunnen av brødet, deretter ordne halveparten av tomatskivene på toppen. Krydre tomatene med salt og pepper, og strø over olivenene og grovkuttet basilikum.

[4] Topp med mozzarella i skiver så de resterende ingrediensene i omvendt rekkefølge (dvs. oliven, revet basilikum, tomat skiver og deretter paprika).

[5] Legg den andre halvdelen av brødene på toppen. Pakk brødet i gråpapir og knyt tett med hyssing for å holde alt samlet. Fyll det andre brød og pakk på samme måte.

[6] Avkjøl brødene i minst 4 timer eller over natten, snu dem en eller to ganger så saft fra tomater blir jevnt absorbert.

[7] For å servere, skjær hvert brød i 4 mens de fortsatt er innpakket. Gjør dette på forhånd, eller ta en kniv og skjærebrett til pikniken.