St Clements Pai

St Clements Pai

En særdeles britisk versjon av Key Lime Pie – en generøs, kremet pai med syrlig smak av appelsiner og sitroner.

Ingredienser
Til bunnen:

250 g Mariekjeks
100 g cornflakes
85 g smør, smeltet
140 g sukker
Til fyllet:
1 stort egg, pluss 4 store eggeplommer
397 g boks lett kondensert melk
Revet skall og juice av 3 sitroner
Revet skall og juice 2 av appelsiner
Til toppen:
150 ml beger kremfløte, 35 %
100 g fettfri gresk yoghurt
4 ss melis
mer sitron og appelsinskallet, til garnityr

Fremgangsmåte

[1] Set ovnen til 180 C / 160 C m. varmvifte. Sett en riflet ca 20 cm rund paiform med løs bunn på en ovnsplate.

[2] Bryt kjeksen i små biter i en stor bolle eller putt de i en solid plastpose og bank kjeksene til store smuler med kjevla eller en liten kasserolle. Tilsett cornflakes og bank litt til.

[3] Bland smulene med smeltet smør og sukker, og trykk blandingen i  bunnen og sidene av formen. Stek i 15 minutter, og deretter tar du den ut av ovnen og redusere ovnsvarmen til 160 C / 140 C m.varmvifte.

[4] Visp egg og eggeplommer i en stor bolle til lyse og skummende. Visp inn kondensert melk, etterfulgt av revet skall og saft. Hell i formen og stek i 20 minutter. Avkjøl i formen, deretter lar du paien hvile i minst 5 timer, eller over natten.

[5] Pisk fløte, yoghurt og melis sammen. Hell blandingen over paien rett før servering.