Søte og Krydret Kyllingspyd

En saftig grillspydoppskrift funnet på tammileetips.com
Søte og Krydret Kyllingspyd

Grillede søte og krydret kyllingespyd som er så lette å lage! Perfekt for leirbål eller leirgrill! Ananas, paprika og kylling grillet sammen for å lage et perfekt måltid.

Ingredienser
450 – 680 g kyllingebryst
2 grønne paprika
1 fersk ananas
Hakkede persille for garnering, (valgfritt)
Omtrent 12 grillspyd av tre
krydderblanding:
1/2 ts malt chil
i
1/2 ts malt røkt paprika
1/2 ts malt svart pepper
1/2 ts salt
1 fedd hvitløk, hakket
0,6 dl brunt sukker (demerara)

Fremgangsmåte

[1] Legg tre spydene i vann en god stund slik at de ikke begynner å brenne på grillen.

[2] Kutt kyllingebrystene i 5 eller 6 stykker hver (avhengig av bryststørrelse). Ha kyllingbitene i en plastpose sammen med krydderblandingen og arbeid posen mellom fingrene til alle bitene er godt dekket med krydder. La de ligge i posen mens du kutte opp paprika og ananas.

[3] Tre ingrediensene på spydene og la det være igjen omtrent 2,5 cm treverk i hver ende.

[4] Grill til kyllingen er gjennomstekt.

Tips: Husk at du kan kutte alle ingrediensene hjemme og ha dem i separate plastbokser. Du kan også blande krydderblandingen hjemme og ta den med i en annen plastboks.

Oppskriften vil fungere like godt med svin indrefilet.

Advertisements