Søte pannekaker med Persimmon Punch (Hotteok med Sujeonggwa)

Sweet-pancake-with-persimmon-punch-h[1]

Hotteok er populær koreansk gatekjøkken mat spist i løpet av vintermånedene. Den gjærede deigen er fylt med sukker, kanel og nøtter, formet i flate kaker og bakt til de er sprø. Sujeonggwa er en tradisjonell, kald frukt punch smaksatt med ingefær, kanel og persimmon.

Ingredienser
Hotteok:
125 ml varmt vann
1 ss sukker
2 ts tørrgjær
450 g hvetemel
250 ml melk
1 ts salt
2 ss vegetabilsk olje

Fyll:
2 ss brunt sukker
1 ss hvitt sukker
½ ts malt kanel
2 ts knust ristede peanøtter, valgfritt

Sujeonggwa:
2 liter vann
100 g (10 cm x 2 cm) ingefær, i skiver
12 Cassia bark eller kanelstenger
330 g rå demerara
55 g brunt sukker
2 ss pinjekjerner, ristet
2 persimmons, finsnittet

Fremgangsmåte

Hviletid 1 – 2 timer
Chilling tid 2 timer

[1] For å lage punsjen, kombiner vann, ingefær og kanel i en stor kjele og kok opp. Reduser varmen og la det småkoke i 15 minutter eller til godt fargesatt av ingefær og kanel. Fjern fra varmen, tilsett sukker og rør til det er oppløst. La punsjen avkjøle, og sil vekk faste stoffer. Legg i halvparten av persimmonskivene og sett punsjen i kjøleskapet til den er god avkjølt.

[2] Ved servering, plassere en skive persimmon i et glass, fyll med punsj og topp med ristede pinjekjerner.

[3] For å lage pannekakerøre, kombinere varmt vann, ½ ss sukker og gjær i en bolle og bland til godt blandet. Sett til side i 10 minutter.

[4] sile melet i en annen bolle. Tilsett gjærblandingen, melk og salt til melet og bland til en klebrig deig begynner å dannes. Vend ut på en melet overflate og kna i 3-4 minutter til alt er jevnt blandet. Deigen trenger ikke å være glatt og elastisk. Plasser i en bolle, dekk med plastfolie og la den heve på et lunt sted til dobbel i størrelse (1-2 timer).

[5] Bland alle fyllingrediensene i en bolle og sett til side.

[6] Med melede hender, rull deigen til kuler som er litt større enn en golfball. Press kulen flat i håndflaten og legg en teskje av fyllet blandingen i sentrum. Pakk deigen rund fyllet og form den til en kule igjen. Gjenta med resten av deigen og fyllet.

[7] Varm oljen i stor stekepanne over middels høy varme. Spray bunnen av en tallerken eller bolle med olje og bruke den til å flate ut deigkulene. Stek i 2-3 minutter til deigen blåser seg opp og undersiden er gyllen. Vend og stek i ytterligere 2-3 minutter til de er gylne.

Serveres hotteokene varm med iskald perimmonpunsj.