Stegt Flæsk med Persillesovs

A traditional Danish dinner recipe found on
familiejournal.dkStegt Flæsk med Persillesovs

4 porsjoner
15 min. + 35 min. i ovnen

Ingredienser
800 g svinebryst i skiver
1 kg små kartofler
1½ spsk. smør
3 spsk. hvedemel
4 dl mælk
Salt og peber
1 bdt. hakket persille
2 tsk. groft salt

Proces

[1] Læg flæsket i ét lag på to bageplader med bagepapir og stil dem i ovnen ved 200° i 25 min.

[2] Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.

[3] Vend flæsket og lad det stege i yderligere 10 min., til flæsket er gyldent og sprødt.

[4] Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Pisk mælken i lidt efter lidt og bring sovsen i kog under piskning. Lad den småkoge ca. 5 min. Smag til med salt og peber og tilsæt persillen.

[5] Lad flæsket afdryppe på køkkenrulle og drys med groft salt og server med en god råkost.

Advertisements