Stekepannescones

En smart frokostoppskrift funnet på  allrecipes.com
Stekepannescones

De ser kanskje ikke akkurat ut som de sconesene du er vant til, men med mindre du planlegger å putte en gasskomfyr i ryggsekken på turen så holder disse sconesene i massevis.

Forberedelse: 20 min
steking: 30 min
Ferdig: i løpet av 50 min

Ingredienser
9,5 dl mel
3/4 teskjeer bakepulver
1 ss sukker
1/2 ts salt
1,2 dl smør eller margarin
1 ss lønnesirup
3,5 dl skummet melk, eller etter behov

Fremgangsmåte

Rør sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en stor bolle. Skjær inn smør/margarin med en kniv eller ved å arbeide blandingen mellom fingrene. Lag en fordypningen i midten av blandingen, og hell i lønnesirup og skummet melk. Rør med en treskje for å danne en myk deig. Del deigen i 12 stykker, og klapp hver ut i en litt under 2 cm tykk rund scones.

Sett stekepannen (helst et støpejern) over varmen og smør den lett. Stek sconesene på hver side. Avkjøl eller spis dem varme.

Advertisements