Stekt Fjellørret Med Agurksalat Og Crème Fraîchesaus

Stekt Fjellørret Med Agurksalat Og Crème Fraîchesaus

Ingenting er så godt som sprøstekt småørret. Aller best er det når du har fisket den selv.

Du trenger:
Ørret
Smør til steking
ca. 4 ss hvetemel
1 ts salt
1 ts pepper
Poteter
Gulrøtter
Agurksalat:
1 stk slangeagurk
2 ss vann
1 ss sukker
2 ss eddik, 7 %
½ ts salt
¼ ts malt hvit pepper
Saus:
1 beger Crème Fraîche, lett
Sitron
Salt
Pepper

Fremgangsmåte

[1] Begynn med å koke poteter og gulrøtter, da det tar lengst tid. Er du på hyttetur med begrenset kokemuligheter, er det lov og koke dem i samme kjele.

[2] Lag agurksalat:  Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurk med ostehøvel og legg skivene i laken.

[3] Ørreten: Rens fisken, klipp av gjellene og skjær av hodet. Vask fisken, tørk den med tørkepapir. Bland sammen hvetemel, salt, pepper og paner fisken godt med hvetemelblandingen. Smelt smør i en stekepanne og legg i fisken når pannen er god og varm. Stek den ca. 3 minutter på hver side, så skinnet blir sprøtt. Etterstek på svakere varme til fisken er gjennomstekt. det vil si når kjøttet slipper benet. Legg den til side og hold den varm, mens du lager sausen.

[4] Lag sausen: Ha en boks Crème Fraîche i stekepanna, som du stekte fisken i, sammen med saften av en halv sitron, salt og pepper. La sausen koke ett par minutter.

Advertisements