Stekt Makrell med Rømmesaus

Stekt Makrell med Rømmesaus

Dette er en tilberedningsmetode som har vært brukt på Østlandet i uminnelige tider. Man kan selvsagt steke hele fisken, men her er det valgt å bruke fileter. Litt enklere med tanke på at den supergode sausen tradisjonelt sett deler oppmerksomheten på tallerkenen med både fisk, agurksalat og sitron.

Ingredienser
4 makrell
4 ss hvetemel
1 ss salt
1 ts pepper
Agurksalat:
1 agurk
1/2 ts salt
1 ss sukker
1 ss eddik, 7 %
1/4 ts malt hvit pepper
Rømmesaus:
1 ss hvetemel
1 beger lettrømme
2 ss melk eller fløte

Fremgangsmåte

[1] Lag agurksalaten minst en halvtime før du skal spise. Da blir den aller best. Bland sammen vann, eddik, sukker, salt og pepper. Skjær agurken med ostehøvel og legg skivene i laken.

[2] Skjær ut filetene på makrellen. Bland mel, salt og pepper og vend makrellfiletene i blandingen.

[3] Stek filetene i ca. 2 minutter på hver side. Steker du på skinnsiden til sist unngår du at filetene vrir seg.

[4] Ta ut fisken. Strø hvetemel i pannen og ha i rømme. Visp i sausen og spe med litt melk eller fløte til ønsket konsistens.

Server med kokte poteter.

Tips: Hvis ikke du kan filetere fisk, anbefaler vi at du spør de som jobber i fiskedisken.