Stekte Torsk- og Rekepanetter med Krydret Nudelsalat

Stekte Torsk- og Rekepanetter med Krydret Nudelsalat

Ingredienser
Panettene:
400 g torskefilet
375 g reker
2 stk eggehviter
1 stk sitron revet skall
0,5 ts salt
1 dl kokosmasse
4 dl hvitt brød revet
hvetemel til panering
2 stk egg til panering
sort pepper
smør til steking
solsikkeolje til steking
Nudelsalat:
250 g nudler
1 stk squash
1 stk rød chili
1 stk rødløk
3 ss østerssaus
2 ss fiskesaus
1 potte koriander
smør
olivenolje

Slik gjør du

[1] Legg fisk, reker, eggehvite og en ½ ts salt i en kjøkkenmaskin. Bland sammen til en grov farse. Tilsett revet sitronskall og sort pepper. Form farsen til avlange, tykke stenger. Paner stengene to ganger i mel og lett vispet egg og rull dem i kokosflakene.

[2] Kok opp saltet vann til nudlene og skjær squashen i tynne skiver på langs. Skjær rødløken i tynne skiver og finhakk chilien. Legg nudlene i det kokende vannet og sett det til side i 3-4 minutter. Hell nudlene i dørslag/sil og la de kjølne.

[3] Stek reke- og torskepanettene i smør og olivenolje i en varm stekepanne i et par minutter på hver side.

[4] Fres løk, chili og squash i olivenolje i en varm stekepanne, tilsett nudlene og stek blandingen raskt over sterk varme. Smak til nudelsalaten med østerssaus, hakket koriander og fiskesaus.